Schakel automobiele brandstofwisseling benzine / gas

logo header divider

Ampel Technologies heeft dit project succesvol gemaakt, mede door de aanzienlijke kostenreductie en een verbetering van de prestaties en betrouwbaarheid. Deze elektronische bediening van brandstofwisseling tussen benzine en gas is een belangrijke bijdrage geweest aan de ontwikkeling van efficiënte hybride auto’s.

Het conceptueel design is uitgevoerd door een team van engineers met expertise in automotive elektronica. Het schemadesign is uitgevoerd door een softwaretool voor het ontwerpen van elektrische schema’s. De PCB-indeling is bedacht met behulp van een CAD-tool voor het ontwerpen van printplaten. De productie is uitgevoerd door een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van elektronische componenten voor de automotive industrie.

Bereikte resultaten:

  • 600% kostenreductie
  • Ultra goedkoop LIN-controller ontwerp
  • State-of-the-art componenten
  • Twee laags PCB

Een belangrijk doel van het project was om de kosten van de elektronische bediening van de brandstofwisseling te reduceren. Dit is gelukt door gebruik te maken van state-of-the-art componenten en een efficiënt ontwerp. De kosten zijn met 600% gereduceerd ten opzichte van de voorgaande oplossing.

De bediening van de brandstofwisseling wordt uitgevoerd door een LIN-interface. Dit is een eenvoudige en kosteneffectieve manier om gegevens tussen verschillende elektronische componenten te communiceren. De LIN-interface is ontworpen om te voldoen aan de specifieke vereisten van de brandstofwisseling.

De elektronische schakeling is op een twee laags PCB gemonteerd. Dit is een eenvoudige en kosteneffectieve manier om de schakeling te produceren. De PCB is ontworpen om de componenten op de juiste manier te verbinden en om de schakeling te beschermen tegen schokken en trillingen.