Geïntegreerde bediening voor een warmtepomp

logo header divider

Elektronica design is een essentieel onderdeel voor de bediening van iedere warmtepomp, zodoende werd Ampel Technologies betrokken bij dit project. Doordat we gebruik hebben gemaakt van de juiste ontwerpprincipes, hebben we elektronische schakelingen ontwikkeld die efficiënt, betrouwbaar en kosteneffectief zijn.

De bediening van een warmtepomp begint met de controle van de temperatuur. Dit wordt gedaan door een sensor die de temperatuur van het water of de lucht meet. De sensor geeft een signaal aan de controller, die vervolgens de snelheid van de compressor of de ventilator aanpast om de gewenste temperatuur te bereiken. De controller wordt tevens gebruikt om de werking van kleppen te besturen. Bijvoorbeeld om het water door de warmtewisselaar te laten stromen of om de stroom van koud water naar de thermostaat te regelen.

Bij het ontwerp van deze elektronische schakeling was het belangrijk om rekening te houden met de vereisten voor volumeproductie. De schakeling is eenvoudig en efficiënt, zodat deze snel en tegen lage kosten kan worden geproduceerd. Het gebruik van hoogwaardige componenten verbeteren de prestaties en betrouwbaarheid van de schakeling.

De eerste stap bij het ontwerp van een elektronische schakeling is het conceptuele design. Dit proces omvat het identificeren van de vereisten van de schakeling en het ontwikkelen van een algemeen ontwerp. De volgende stap is het schematisch ontwerp, het maken van een elektrisch schema van de schakeling. Het schema geeft een overzicht van de componenten van de schakeling en de manier waarop ze met elkaar verbonden zijn. De PCB layout die daarop volgt is het ontwerp van de printplaat waarop de schakeling wordt gemonteerd. De printplaat zorgt ervoor dat de componenten van de schakeling op de juiste manier met elkaar verbonden zijn.

Na het ontwerp van de schakeling moet deze worden gekwalificeerd om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de vereisten. Na deze kwalificatie volgt de certificering zodat bevestigd wordt dat het product voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen.