Elektronica en Embedded software

logo header divider

Wij kunnen u helpen met het ontwerp van het concept, de hardware en de embedded software voor een breed scala aan producten en toepassingen. Wij kunnen het volledige traject begeleiden, van concept tot productie. Onze ontwerpaanpak is first time right: dit bespaard tijd, kosten en verbeterd de kwaliteit van het product.

We hebben 20 jaar ervaring in het ontwerpen van (high-end) digitale elektronica en embedded software.

Conceptueel design

Wij kunnen u helpen bij het conceptuele ontwerp, waarbij een idee wordt geanalyseerd op haalbaarheid. Onze aanpak is om het idee te analyseren met behulp van onder andere berekeningen en simulaties.

Onze aanpak is om een onderzoeksdocument op te stellen waarin alle relevante resultaten zijn verwerkt.

Daarnaast kunnen we u ook helpen bij het maken van een proof of concept (POC). De resultaten van de prestudy fase kunnen worden gebruikt om de requirements op te stellen en later de specificaties van het product. Dit zijn de volgende stappen in design proces.

Ook kunnen we u ondersteunen bij het schatten van productkosten en NRE-kosten.

Conceptual design Simulation
Specificaties

Requirements en specificaties

Het opschrijven van de essentiële succescriteria van een product is een grote uitdaging. Wij hebben ruime ervaring met het opstellen van de requirements van een product en het vastleggen van de specificaties van een product.

Het duidelijk formuleren van de “wat vraag” is belangrijk voor succesvolle productontwikkeling. Het zorgt ervoor dat opdrachtgever en ontwikkelaar volledig op één lijn zijn voordat er gestart wordt, wat het risico op hoge NRE-kosten, slechte kwaliteit en vertraagde planning vermindert.

Simulatie 2 EDD simulatie

Design phase

Tijdens de ontwerpfase wordt het volledige ontwerp gedaan van het product volgens de requirements.

We splitsen het ontwerp in subblokken. Voor elk subblok noteren we de individuele requirements. We ontwerpen elk subblok volgens zijn eigen requirements. Tijdens de kwalificatie worden deze requirements gebruikt om te controleren of het blok voldoet aan de vereisten.

We ontwerpen volgens het principe van ‘first time right’. We doen het direct goed: geen iteratieve protoboard ontwerpen. Dit vermindert kosten, risico’s voor de projectplanning en verbetert de ontwerpkwaliteit. We berekenen voor elk circuit de worst-case situatie en voeren waar nodig simulaties uit.

We leggen alle resultaten vast engineering design document en bespreken deze samen met het projectteam en opdrachtgever.

We bieden onder andere volgende mogelijkheden tijdens de design fase:

  • Signal Integrity analysis en simulaties

  • Crosstalk analysis

  • Timing analyses (RGMII, SPI, DDR4)

  • Spice simulaties

  • Power distributatie analysis

  • MTBF analyse

Test en validatie

Gedurende de test en validatie (kwalficatie) fase testen en meten we het product. We hebben meetapparatuur beschikbaar in het ESD veilige lab om het product volledig te valideren.

We kunnen u helpen met de volledige kwalificatie (elektrisch, thermisch, safety en EMC).

Voordat we starten met de kwalificatie maken we een document met de kwalificatie procedures. Dit document beschrijft alle stappen van de kwalificatie fase.

We gaan de daadwerkelijke metingen uitvoeren wanneer het product beschikbaar is in het lab. Alle resultaten worden verwerkt in het document. Deze resultaten kunnen we dan reviewen met project team en klant.

Meting

Onderhoud en support

Gedurende de lifecycle van het product kunnen wij u helpen met de lifecycle onderhoud uitdagingen. Bijvoorbeeld als componenten obsolete worden. Dan kunnen wij een oplossing maken door onder andere het volgende te bieden:

·         Form fit function

·         Functional compatible

·         Redesign

Competenties

We kunnen u helpen met elektronica en embedded software uitdagingen. We focussen daarbij op de volgende competenties:

Digital design

o    FPGA hardware (Xilinx, Intel)

o    CPU boards (x86, STM32, TI DSP, NXP LPC, iMX)

o    Analog and digital IO interfaces

o    Signal integrity analyses

o    Timing analysis

Analog development

o    DC/DC power supplies

o    Power distribution

o    Amplifiers

Mechanical:

o    Conceptual

o    Thermal design

Environmental

o    Safety (e.g. IEC61010, IEC62368)

o    EMC (e.g. CISPR11, CISPR32)

Software design

o    Microcontroller

o    Linux drivers

o    Production tests

o    FPGA design (e.g. VHDL)